top of page

OVERIGE DIENSTEN

Comfort schoenen

Voetklachten, schoenkeus, confectieschoenen, drukplekken, standafwijkingen, tenen, comfort schoenen

De oorzaak van voetklachten ligt soms bij een verkeerde schoenkeus. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom confectieschoenen voor u niet de beste keus zijn. Denk hierbij aan drukplekken of standafwijkingen door gebrek aan bewegingsvrijheid van uw tenen.

Omdat wij ook de oorzaak van de klacht weg willen nemen, kunnen wij u adviseren welke schoen voor u verbetering kan geven.

 

Wij begrijpen heel goed dat een schoen ook mooi moet zijn en geven u graag advies over de vele mogelijkheden die er zijn. Schoenen die bij uw voet-, maar ook bij uw smaak en levensstijl passen.

 ,,Maak online een afspraak.
  Snel en eenvoudig.''
Merken

Om u eerlijk advies te kunnen geven zijn wij niet merk gebonden. Wel zijn er merken waar wij goede- of mindere ervaringen mee hebben. Dit- en uw persoonlijke smaak zullen bepalend zijn voor het advies dat wij u geven. 

Enkele merken waar wij goede ervaringen meer hebben zijn:

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn individueel naar maat vervaardigde schoenen. De schoenen worden gemaakt voor het oplossen en verlichten van voetproblemen wanneer steunzolen of semi-orthopedische schoenen de problemen onvoldoende verhelpen.

De tijd dat orthopedische schoenen “lomp en lelijk” waren is gelukkig voorbij. Wij snappen als geen ander dat uw schoenen naast comfortabel ook modieus moeten zijn.


Orthopedische schoenen van Voetexperts zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien ook modieus. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken wij samen met Brigante. Zo heeft u niet alleen goede schoenen, maar zien ze er ook nog leuk uit.

Orthopedische schoenen, schoenen, voetproblemen, modieus, mooi, Brigante, aanmeten

Het eerste paar orthopedische schoenen dient altijd te worden voorgeschreven door uw behandelend specialist, dit kan uw revalidatiearts of orthopedisch chirurg zijn. Onze orthopedisch schoentechnicus kan u uitleggen wanneer u in aanmerking komt voor een reservepaar en een vervolgpaar. De gebruikstermijn verschilt per zorgverzekeraar. U heeft te allen tijde recht op twee paar adequate orthopedische schoenen.

Het aanmeten neemt 1 tot 1,5 uur in beslag, al dan niet voorafgegaan door een vrijblijvend intakegesprek. Dit alles vindt gewoon plaats in onze praktijkruimte. Naast een uitgebreid onderzoek en maat-nemen, krijgt u informatie over de eigen bijdrage, levertijd en kwaliteit.

Na vier weken zien wij u terug voor het passen in een plastic folieschoen. Tijdens deze afspraak passen we de leest en de stand van uw toekomstige schoenen. Na het passen adviseert onze orthopedisch schoentechnicus u over de mogelijkheden voor uw schoenen. U kiest tijdens deze afspraak definitief een model en kleur.

Vier weken later kunt u uw schoenen afhalen in onze praktijk. Tijdens deze afspraak leveren we het definitieve product af en geven we noodzakelijke informatie wat betreft het inlopen en onderhoud van uw schoenen. Ook krijgt u van ons een controle afspraak voor drie weken later, zodat we nogmaals de werking van uw schoenen kunnen evalueren.

Dit hulpmiddel wordt deels vergoed door uw zorgverzekeraar, exclusief de eigen bijdrage. De eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld en is wettelijk bepaald. 

Het perfecte paar schoenen

Voetexperts heeft voor iedereen een oplossing op maat. U kunt de voorbeeldcollectie hier bekijken.

Onze orthopedisch schoentechnicus werkt samen met de podotherapeut aan de perfecte orthopedische schoenen voor u!

Gun uzelf de voordelen die orthopedische schoenen u kunnen bieden!

Werkschoenen

Veiligheid, veiligheidsschoenen, werkschoenen, inlegzolen, steunzolen, gecertificeerd

Veiligheid op het werk is belangrijk. Daarover bestaat geen discussie. En veiligheidsschoenen dragen bij aan veilig werken.

 

Loopt en/of staat u veel tijdens uw werk? En draagt u verplicht veiligheidsschoenen? Dagelijks veel staan en lopen, al dan niet in combinatie met veiligheidsschoeisel, kan leiden tot fysieke klachten. Herkent u dat? Vermoeide voeten aan het eind van de werkdag door zware werkschoenen? Pijnlijke tenen omdat een veiligheidsschoen altijd net niet goed past?

Dit kan vervelende gevolgen hebben. U moet verzuimen van uw werk, of op zoek naar een andere functie. Sporten lukt niet meer (zo goed) en dat geldt wellicht ook voor andere bezigheden.

Heeft u pijn in voeten, knieën of lage rug bij het dragen van veiligheidsschoenen tijdens uw werk? Kom aan de hand van een korte vragenlijst erachter of wij u kunnen helpen.

 ,,Maak online een afspraak.
  Snel en eenvoudig.''
Voordelen van goede werkschoenen

Een afwijkende voetstand en/of afwikkeling tijdens het lopen, kunnen fysieke klachten in voet, enkel, knie, heup of lage rug veroorzaken. Oncomfortabele werkschoenen dragen soms bij aan deze problemen. Het is belangrijk dat de basis van uw lichaam en schoenen in orde is.

Als u minder lichamelijke klachten ervaart, zal uw ziekteverzuim minder worden en zal uw arbeidsproductiviteit stijgen, wat vaak resulteert in meer werkplezier. Naast meer werkplezier zal dit ook buiten uw werk resulteren in meer plezier bij sporten en/of wandelen.

Uw podotherapeut adviseert u graag over de volgende merken werkschoenen. Deze zijn door ons geselecteerd omdat de fabrikant een procedure heeft ontwikkeld voor een gecertificeerde steunzool op maat. Zo blijft u verzekerd van de beste veiligheid en kunnen wij u de beste zorg bieden.

Steunzolen in werkschoenen?

Steunzolen kunnen bijdragen aan de oplossing van bovengenoemde problemen. Goede veiligheidsschoenen met de juiste inlegzolen dragen bij aan het welzijn op het werk. Vaak word dit ook nog eens door uw werkgever vergoed! Voetexperts werkt uitsluitend samen met leveranciers van veiligheidsschoenen die aan alle certificeringen en wetgeving voldoen. Hierdoor kunnen wij een passende oplossing bieden voor iedereen die veiligheidsschoenen én correctiezolen draagt. 

Werkgevers

Behalve het verbeteren van uw arbeidsproductiviteit en het verhogen van uw werkplezier, is er nog een belangrijk item. Namelijk de aansprakelijkheid bij het dragen van veiligheidsschoenen met steunzolen. Als u uw steunzolen in uw veiligheidsschoenen legt, dan wordt dit gezien als een aanpassing aan de schoen waardoor het veiligheidscertificaat (EN ISO 20345:2011 of EN ISO 20347:2011) komt te vervallen. Als u in dit geval betrokken raakt bij een ongeval, dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. De verzekering keert dan niet uit. Hierdoor is het belangrijk dat steunzool en veiligheidsschoen op elkaar afgestemd zijn en volgens de juiste richtlijnen worden vervaardigd.
 

Download hier de folder voor werkgever en werknemer.

Hoe gaat dit in zijn werk?
 ,,Maak online een afspraak.
  Snel en eenvoudig.''
Orthopedische schoenen, Brigante, podotherapie
Orthopedische schoenen, Brigante, podotherapie
Orthopedische schoenen, Brigante, podotherapie
Orthopedische schoenen, Brigante, podotherapie
COMFORT SCHOENEN
ORTHOPEDISCHE SCHOENEN
WERKSCHOENEN
bottom of page